På en ö i Atlanten

levde jag min första fjorton år. Redan innan jag fyllde sju visste jag att min plats i livet var scenen och från sexton års ålder har jag kunnat försörja mig på det roligaste jag vet.

Som nittonåring fick jag min första stora roll som Eleonora i Strindbergs kammarspel Påsk. ”Man häpnar över hennes säkra tolkning” skrev Expressen den gången. Sedan drog jag till New York. Där blev jag kvar i fem år och pluggade teater på dagarna och stod på scenerna off-Broadway på kvällarna för att finansiera studierna. Tillbaka i Sverige fick jag snart göra Ylva i Varuhusets charkdisk och slog igenom på riktigt.

På Dramaten fick jag göra många fantastiska roller, men efter fem år där bestämde jag mig för att bli min egen. Sedan dess (det är över 20 år nu) har jag njutit av att kunna växla mellan drama och komedi. TV och film, musicerande och manusskrivande, skådespeleri och regi.

I dag driver jag ett produktionsbolag som gör både teater, film och röstjobb. Men jag vill fortfarande både filma och stå på scen – i små sammanhang lika väl som stora. Kom ihåg det om du råkar vara rollbesättare!