På en ö i Atlanten ...

... levde jag min första fjorton år. Redan innan jag fyllde sju visste jag att scenen var min plats i livet och från sexton års ålder har jag försörjt mig på det roligaste jag vet.

Som 19-åring fick jag min första stora roll som Eleonora i Strindbergs kammarspel Påsk. ”Man häpnar över hennes säkra tackling” skrev Expressen den gången. Sedan drog jag till New York i fem år. Där pluggade jag teater på dagarna och stod på scenerna off-Broadway på kvällarna. Tillbaka i Sverige fick jag snart göra Ylva i Varuhusets charkdisk och slog igenom på riktigt.

På Dramaten fick jag gestalta fantastiska roller, men efter fem år bestämde jag mig för att bli min egen chef. Sedan dess (det är över 20 år nu) har jag njutit av att kunna växla mellan drama och komedi. TV och film, musicerande och manusskrivande, skådespeleri och regi.

I dag driver jag Görel Crona Produktion som gör både teater, film och röstjobb. Men jag vill fortfarande både filma och stå på scen.  Kom ihåg det om du råkar vara rollbesättare!